Lazer Tedavi Süreçleri
Göz hastalıklarının tedavisinde yeni nesil tıbbi teknolojilerden biri lazer tedavileridir. Bu tedavilerin uygunluk kriterleri ve hasta nitelikleriyle incelikli ilişkisi, lazer tedavi süreçlerinde birtakım dikkat noktalarının oluşmasına sebep olmuştur. Uygulama öncesi ve sonrasında, hekim kontrolü de dâhil olmak üzere hastaların uyması gereken bir kurallar bütünü bulunmaktadır. Etkin tedavi yöntemleri arasında yer almasının temel sebebi, bu süreçlerin titizlikle yürütülmesinden kaynaklanır.
Tedavi öncesinde uygulamaya tabi olmak isteyen kişilerin eski gözlük, reçete, kontakt lens veya farklı materyal kullanımları bulunuyorsa, teşhis ve uygulamadan sorumlu hekime bildirmesi oldukça önemlidir. Bu bilgiler ve materyal kullanımlarının etkileri doğrultusunda tedavi sürecini etkileme olasılıkları belirlenir ve uygulamaya karar verilir.
Kontakt lens kullanımı bulunan hastaların, uygulama gününde lens takmamaları gerekmektedir. Kontakt lens kullanımının uygulamadan en az 3 gün önce sonlandırılması ve göz merceğinin dinlendirilmesi önerilir. Uygulama hazırlıkları tamamlanıncaya kadar hastaların göz ve çevresine yönelik hijyen koşullarını yerine getirmesi, herhangi bir makyaj uygulaması yapmaması önemlidir.
Uygulama öncesinde, son kontrollerin sağlanması adına cihaz ölçümleri yapılmaktadır. Sonrasında ölçümü uygun bulunan adaylara merceklerini genişleten damlalar damlatılır. Bu sayede göz bebekleri uygulamaya uygun hale getirilir. Bu damla uygulamaları sebebiyle görmede bulanıklık meydana gelebilir. Ancak bu bulanıklık en fazla 2 saat sürmektedir.
"Lazer Göz Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?" Op. Dr. Burak Taş sizin için anlatıyor.